recept: Sonkás pogácsa, Kifőzde
Sonkás pogácsa
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg rétesliszt,
15 dkg zsír,
15 dkg áttört, főtt krumpli,
15 dkg vagdalt, főtt, füstölt sonka,
1 tojás, 2 dkg élesztő, só, bors


Az élesztőt egy pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a krumplival, a tojással, egy csapott kávéskanál sóval, egy csipet borssal és az élesztővel összeállítjuk, és közepes keménységű tésztává dolgozzuk.
Langyos helyen egy negyed óra hosszat kelesztjük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral, és megszórjuk a vagdalt sonka egynegyedével. Összehajtjuk, és 15 percig pihentetjük. Ezt a műveletet még négyszer ismételjük meg.
Utoljára ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és tojással megkenjük. Kizsírozott tepsibe rakjuk, és közepes hőfokon megsütjük.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.18. Utoljára frissítve: 2008.08.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:38:00 - 1.35)
Hozzászólások:

czyba (2011-02-17 19:49:00):
köszönöm, meg fogom csinálni, DE kérem a sütési technikát részletesen = alul-felül vagy középen sütni, 160 ; 180 200 Höfokon köszönöm üdv Münchenböl

Sancho (2011-02-17 20:06:00):
Nálunk csak gáztűzhely van, ott nincsenek hőfokok, de inkább középen, s magasabb hőfokon... Legalábbis olyan mint a tepertyűs pogácsa, azt meg így sütöm.

Kifőzdés (2011-02-17 23:07:00):
Attól is függ, mekkorák a pogik... Lehet alul-felül is, de inkább melegen, mint langyosan, 190-200 fok körül legyen.

Megjegyzés a recepthez